Een grafsteen van glas, is dat niet heel kwetsbaar?

Een grafsteen van glas, is dat niet heel kwetsbaar?

Hoewel men vaak denkt van niet, is glas een uiterst sterk materiaal.

Eerlijk is eerlijk; Wanneer je er met een hamer tegenaan zou slaan gaat het uiteraard kapot, maar dat geldt ook voor een grafsteen van natuursteen.

We gebruiken over het algemeen glas van 12, 15 en 19 mm dik. Al deze diktes zijn sterk genoeg om bestand te zijn tegen weer en wind.
Uiteraard moet goed nagedacht worden over hoe een glasplaat bevestigd wordt. De medewerkers van Van der Vooren Glasatelier adviseren u hierin graag.

Dus op de vraag of glas wel sterk genoeg is om buiten in alle weersomstandigheden goed te blijven is het antwoord “ja”!

Juist omdat glas langzaam de temperatuur van de omgeving overneemt, is het bestand tegen weersinvloeden.

Daarom is glas een duurzaam materiaal, ook als het vriest of als de zon uitbundig schijnt. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

Glas neemt langzaam de temperatuur van de omgeving aan. Als het buiten dus 30 graden is, zal het glas langzaam ook warm worden. Dat is geen probleem, daar kan glas uitstekend tegen. Ook extreme koude temperaturen zijn geen bedreiging voor het glas.
Wat wel een probleem kan worden, is wanneer glas te snel van temperatuur zou veranderen. Bijvoorbeeld wanneer de glasplaat in de warme zon staat en er wordt koud water overheen gegoten of andersom, als het buiten koud is of vriest en je zou met warm of heet water de glasplaat afspoelen. Het verschil in temperatuur is dan te groot en dat kan voor het glas een probleem zijn. Dat is dus iets om rekening mee te houden.

Bij de aanschaf van een glazen monument of ander object van glas dat buiten wordt geplaatst, ontvangt u van ons informatie over waar u rekening mee moet houden bij het schoonmaken en het onderhouden ervan.

Een grafmonument zal meestal door een professional geplaatst worden. Maar als het mogelijk is en uw zou het willen, kunt het ook zelf plaatsen. In dit geval zal u uitgebreide instructies krijgen over hoe het monument geplaatst dient te worden.

Glas is sterk, duurzaam en zeer veelzijdig!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *