glas zon

Glas in de zon of vrieskou?

Een vraag die met enige regelmaat aan ons gesteld wordt is, of glas wel sterk genoeg is om buiten in alle weersomstandigheden goed te blijven.

Het antwoord op die vraag is ja!

Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Glas neemt langzaam de temperatuur van de omgeving aan. Als het buiten dus 30 graden is, zal het glas langzaam ook warm worden. Dat is geen probleem, daar kan glas uitstekend tegen. Ook extreme koude temperaturen zijn geen bedreiging voor het glas.
Wat wel een probleem kan worden, is wanneer glas te snel van temperatuur zou veranderen. Bijvoorbeeld wanneer de glasplaat in de warme zon staat en er wordt koud water overheen gegoten of andersom, als het buiten koud is of vriest en je zou met warm of heet water de glasplaat afspoelen. Het verschil in temperatuur is dan te groot en dat kan voor het glas een probleem zijn. Dat is dus iets om rekening mee te houden.

Bij de aanschaf van een glazen monument of ander object van glas dat buiten wordt geplaatst, ontvangt u van ons informatie over waar u rekening mee moet houden bij het schoonmaken en het onderhouden ervan.

Glas is sterk, duurzaam en zeer veelzijdig!

glas zon