monument ontwerp op maat

Hoe komt het ontwerp van een glazen monument tot stand?

Hoe komt het ontwerp van een glazen monument tot stand?

Het is erg verschillend hoe een ontwerp voor een monument ontstaat. Sommige mensen komen blanco in Woerden het atelier binnen, anderen met een kant en klaar ontwerp. De meeste mensen hebben mensen wel een idee van hetgeen ze mooi vinden (of juist niet mooi vinden) en met wat ideeën en de voorbeelden in de showroom kunt u erop vertrouwen dat er – al pratend en schetsend – een concreter idee ontstaat.

Zoals ieder mens verschillend is, is ook ieder monument verschillend. We gaan graag de uitdaging aan om iets passends te maken voor de gedenkplaats van degene die u moet missen. Alles wat er in ons atelier wordt gemaakt is ‘op maat’ en zodoende zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bij het begin van een ontwerp wordt rekening gehouden met de vereiste formaten en regels vanuit de begraafplaats. Ook is het belangrijk rekening te houden met de mate van onderhoud die het glazen monument vereist (wilt u een onderhoudsarm monument of is dit voor u niet zo belangrijk). Is het nodig rekening te houden met een naam die later moet worden kunnen toegevoegd op het monument? Allemaal praktische zaken waarmee rekening gehouden kan worden.

Binnen die kaders zijn er vele mogelijkheden om een uniek ontwerp te maken.

Een monument is de verbeelding van de herinnering. Hoe dit wordt vormgegeven is voor iedereen anders; de mogelijkheden van glas zijn enorm. Om een paar voorbeelden te geven … kleurgebruik, woorden, afbeelding, foto, vorm, rand-afwerking, smeltstructuren en nog heel veel meer. In onze showroom staan voorbeelden om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Om onze showroom in Woerden te bezoeken is het maken van een afspraak noodzakelijk zodat we de tijd voor u kunnen nemen. We hebben graag de tijd om naar u te kunnen luisteren en zo samen tot de verbeelding van het monument te komen . Tot nu toe is het altijd gelukt iets passends te ontwerpen.

Eén van de reacties o.a. over het ontwerp-proces:

Allereerst wil ik jullie bedanken voor het prachtige grafmonument voor mijn vader. De manier waarop het ontstond in het atelier was heel bijzonder en het resultaat is er naar. Voor ons is het een uiting van liefde voor mijn vader.” 

In de regels helemaal onderaan de webpagina over glazen monumenten leest u een aantal reacties van klanten die door ons een monument op maat hebben laten maken. Ook kunt u daar een aantal voorbeelden zien van de verschillende glasmonumenten die we gemaakt hebben om inspiratie op te doen voor wat u wel (of niet) mooi vindt.

U bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *