Moois van glas

glazen kerk3

Doopvont van glas

Naast het vervaardigen van glazen monumenten wordt er bij Van der Vooren Glasatelier nog veel meer moois van glas gemaakt.

Eén van de mooie dingen van glas ontstaat in samenwerking met Pim van Dijk Designs. Neem eens een kijkje op de website om te zien wat voor moois daar wordt ontworpen. Zelf schrijft hij over zijn werk het volgende: “Inrichten van ruimten voor liturgie,  Modern of historisch, Katholiek of Protestants. Evenals de ruimte is geen enkele gemeenschap hetzelfde. Vanaf het eerste contact kijken we naar sfeer en geloofsbeleving. We streven naar een balans in ruimte, licht, geluid, en klimaat. Naar harmonie in symbool en functionaliteit. Kiezen uit een scala aan materialen en kleuren. Daarmee scheppen we samen een unieke ruimte voor de kerk.”

De glazen items die we maken voor Pim van Dijk zijn bijvoorbeeld een glazen avondmaaltafel (-blad), doopvont of lezenaar van glas.

Niet zelden stelt hij ons voor een uitdaging omdat iets naadloos moet aansluiten op bijvoorbeeld een houten ombouw. Bij Van der Vooren Glasatelier is alles handwerk … en dat maakt het juist zo leuk!

lezenaar met de hand gemaakt van glas

Lezenaar van glas