Ons aanbod van glazen monumenten

Glas is een stevig materiaal met unieke eigenschappen. We hebben verschillende soorten glas en we bewerken het glas in eigen atelier. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het in maat en vorm snijden van het glas, het polijsten of brokkelen van de randen, het smelten van een structuur in glas, het plaatsen van een foto in glas, het buigen van glas, zandstralen van een tekst of afbeelding in glas en het duurzaam kleuren daarvan. Er is heel veel mogelijk. Aan de hand van uw wensen maken wij een glazen grafsteen als blijvende herinnering.

Een glazen grafsteen ontwerpen doen we samen met u

Met aandacht en creativiteit geven we vorm aan glazen monumenten. 

  • Glas is sterk, duurzaam en biedt oneindig veel mogelijkheden
  • Ontwerpen doen we samen met u
  • Mogelijkheid te kijken bij ambachtelijke glasbewerkingen in atelier
  • Heldere communicatie en persoonlijke aandacht
  • Snelle levering, plaatsing door heel Nederland en 20 jaar garantie

Vakmanschap, aandacht en creativiteit

Vakmanschap staat hoog in het vaandel bij Van der Vooren Glasatelier. Door nieuwsgierig te blijven en steeds meer kennis en ervaring op te doen zijn we uitgegroeid tot wat we vandaag de dag zijn. We hebben jarenlange ervaring in het bewerken van glas. Met z’n vijven vormen we een betrokken en gedreven team.

Klantervaring

Wij willen jullie graag laten weten dat we de glazen bloem die jullie gemaakt hebben voor ons
grafmonument erg mooi vinden! Bedankt voor de liefde en aandacht die jullie erin hebben gestoken.

Glazen grafmonumenten

Rekening houdend met de maten en eisen vanuit de begraafplaats, maken we samen met u een persoonlijk ontwerp. Door de veelzijdigheid van glas zijn er talloze ontwerpen te maken. Door naast de naam en data, ook een tekst, afbeelding of foto weer te geven op de grafsteen van glas, kunnen persoonlijke elementen worden toegevoegd.
Een combinatie met een ander materiaal zoals cortenstaal of natuursteen biedt vele prachtige ontwerpen voor een persoonlijke gedenksteen.
Ook kunt u ervoor kiezen het monument helemaal van glas te laten maken door bijvoorbeeld ook de omranding van glas.

Glazen urn-monumenten

Ook op een urnbegraafplaats, in een urn-muur of op de plek waar as is uitgestrooid kunt u vormgeven aan wat iemand van u betekende. Het lichte, transparante van glas is neutraal in de omgeving. Ook hierbij wordt rekening gehouden met de maten en eisen die toegestaan zijn. De mogelijkheden voor een urn-monument is net zo divers als voor een grafmonument. Doordat een urnmonument van glas wat kleiner van formaat is, kan een deze vaak eenvoudig zelf geplaatst worden. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Glazen kindermonumenten

Voor een gedenkmonument voor een jong iemand is de wens vaak om het monument niet ’te zwaar’ te maken. Glas is een duurzaam materiaal dat door haar unieke eigenschappen speelt met licht en omgeving. Voor een kindermonument van glas wordt vaak gekozen voor kleurrijke en lieflijke ontwerpen. Het toevoegen van glazen voorwerpen zoals een vlinder van glas, glazen sterren of hartjes geeft ook de mogelijkheid om kleur en vorm te geven aan een grafsteen voor een kindje.
Ook een kindermonument geheel uit glas is mogelijk, zoals het voorbeeld hiernaast. Het is is gemaakt van het kleurrijke fuseglas; glas dat wordt samengesmolten uit verschillende lagen gekleurd glas.